2015. január 6., kedd

Tengerpartoztunk - felvezetendő a nyaralásos posztot...

Miután itt elég könnyen le lehet jutni a tengerpartra, nyár elején nekikezdtünk felfedezni Katalónia partjait, így került sorra Alicante és Valencia is. Túl sok kulturális élményről nem tudok beszámolni, azt télre meghagytuk, maradtunk a kitartó strandolásnál. :) De azért egy-két mozzanatot mindkét kirándulásból megörökítenék.
Alicante-be egy munkaszüneti napos remek hosszúhétvégén mentünk. Megelőzendő a vasárnap esti autópályás őrületet, AVE-ra, azaz az itteni gyorsvasútra pattantunk. Ez a vakondforma járgány vitt minket kb. 300 km/h sebességgel, megállás nélkül pikk-pakk Alicante-ig:


El se tudtam képzelni, hogy van ilyen Spanyolországban, de ez a vonat bizony percre pontosan közlekedett. Hm...

Szent János ünnepébe futottunk akaratlanul. Az egész városban viseletbe öltözött kicsik és nagyok vonultak fel rezes bandákkal kísérve. Ilyesmi ruhákban:


Éjjel és nappal:




















A "célvonal" a zászlócskákkal ez a tribün volt, a virágcsokrokkal pedig a templom bejáratánál ez a fal:




























 
A város pedig ilyen papírmasé figurákkal volt tele:
 

 

















































Voltak gorillák... :D


...meg tengerparti sétány is:


Valenciát már autós távolságnak ítéltük, így oda 3,5 órányi vezetés után érkeztünk. Mint a bevezetőben is említettem, nem mélyültünk el a Művészetek Városa megismerésében, helyette a belvárosban sétálgattunk, amikor épp nem a tengerben áztattuk magunkat.
Ezt a fotót kollégáim és minden kedves bankos olvasóm figyelmébe ajánlom. El tudnám képzelni ezt a napi robot helyszíneként, gondolom ti is... :) (Banco de Valencia székház, tengerpart 15 percre...)


A belváros hangulata engem teljesen lenyűgözött. Mielőtt indultunk, a spanyoltanáraink egyike mondta azt, hogy ő még valamikor élete során szeretne ebben a városban élni, majd meglátom miért. Csak egyetérteni tudok vele.


A végére a tengerparti sétányos képekből egy olyat tennék, amin eléggé meglepődtünk. Igen, gyönyörű házak vannak a sétányokon, na de ez???


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése