Mikor megérkeztünk Segoviába, 12 fok volt. Igen, nem írtam el az első számjegyet! Ja, és mindehhez borús idő, meg egy kis csípős szél. Egész tempósan sétáltuk körbe a várost... :)
Innen indultunk, ugyanis tanultunk a toledói kalandból és szereztünk térképet (tőlünk jobbra van a tourist office):
Itt egy ilyen katedrális van:
Sétálgatva ilyesmi elvarázsolt kilátást is találhattunk:
Segovia legfontosabb nevezetessége ez a vár, amit Spanyolország legromantikusabb várának tartanak:
Habár Csipkerózsika épp szabin volt, azért lefotóztam nektek a tornyát:
Gyenge idegzetűek, sertéshúst nem evők, állatbarátok itt hagyják abba az olvasást! MOST! Nem ér az ujjaid között kukucskálva se tovább olvasni, jó!?
Segovia gasztronómiájának egyetlen kulcsszava van: cochinillo. Oké, nem ködösítek: szopós malac omlósra sütött hússal. Minden étterem kínálja, és minden turista eszi, hát persze, hogy nem hagytuk ki mi sem! Őszintén: nem nyűgözött le minket, mert addig oké, hogy omlós a hús, de nem használnak hozzá fűszereket, magyar pecsenye ízeket várva elég nagy csalódás. Mindenestre összefagyva jól esett egy kellemes kis étteremben ücsörögni egy pohár vörösbor társaságában, és persze a pulóverem sem maradt a táskában...
Nagyon jól hangzik a malacka! ;-)
VálaszTörlés