2014. június 13., péntek

Zene, mert már rég volt (a NYÁR SLÁGERE included!!!)

Mivel is kezdhetném, mint egy kis David Bisbal-lal? Ez egy régi dala, viszont mindenféle remek elemet tartalmaz, és az alap a bulería, ami a flamenco egyik gyors ritmusa. Nagyon komoly dráma bontakozik ki a klippben, kellő komolysággal nézzétek, a köldökig kigombolt inget főként! :D

David Bisbal - Bulería

És ezen a vonalon maradva, róla mindig Takáts Eszter jut eszembe, akinek a Drága idő című dalát imádtam anno (lehet pfujjolni, meg hülyézni, úgysem hallom... :P). Szóval jöjjön egy cuki klippel körített karakteres, amolyan "flamenco"-s énekhang:

Rozalen - Saltan Chispas

Ezt a dalt (a VB-re készült borzalmak mellett) rengeteget játszák itt mindenhol. Otthon is? Mindig megfogalmazódik bennem a kérdés, hogy ha egy román dance énekes ilyen sikereket ér el itt (egyik fő attrakció az országos zenei rádió koncertsorozatán...), mi miért nem tudunk "kitermelni" valami hasonlót? Tudom, hogy nem egy nagy érték, amit a lányka képvisel, de ugyebár ez a sóbiznisz, vagy mi... És remekül eltalálja már nem először, hogy mire szeretne bulizni a nép. Szóval íme:

Inna - Cola Song

A végére hagytam a nagy kedvencet, számomra a nyár slágerét (persze csak amíg nem jön valami újabb... ;) ) 7-8 évnyi kubai táncokból való szemezgetés és 1,5 hónapnyi flamenco tudományom birtokában egyszerűen telitalálatnak érzem ezt a dalt és a hozzá készült klippet. Az alaphangulatot megadja az első képsor kubai eszetlenkedése, azt meg mondanom sem kell, hogy a két tánckarért odavagyok! Otthon is ekkora sláger ez?

Enrique Iglesias - Bailando

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése